Громадська організація Місто Сили, NGO MISTO SYLY, NGO The City of Power

Заради здоров’я: «Місто Сили» передає населенню фільтри для очищення води

Здоров’я починається з чистої води. Громадська організація «Місто Сили» завжди сповідує принцип «Якість – понад усе», відтак передаємо людям перевірену гуманітарну допомогу, яка має принести користь. Однозначно, у нагоді жителям прифронтових населених пунктів Херсонщини стануть фільтруючі системи для персональної дезінфекції води.

Нещодавно ми отримали 20 палет такого вантажу від наших партнерів – «Медицина в дії» (Medicine in action) та Global Medic). Йдеться про 900 фільтрів для очищення води. Наразі триває видача цієї гуманітарної допомоги волонтерами «Міста Сили».

380 фільтруючих систем ми передали жителям у Миколаєві, а також у Баштанському та Снігурівському районах Миколаївщини (Доброкам’янка, Добра Криниця, Благодатне, Партизанське). Через наслідки окупації та обстріли у цих населених пунктах бувають перебої з водопостачанням, відтак дезінфікування води – нагальне питання.

Частину гуманітарної підтримки волонтери ГО «Місто Сили» передали до Наддніпрянського старостинського округу Херсонської міської територіальної громади. У передмісті непроста ситуація з водопостачанням. Як розповів староста Наддніпрянського старостинського округу Олег Кіцун, через постійні обстріли пошкоджень зазнають не лише житлові будинки, а й водопровідні мережі. Їх нерідко доводиться ремонтувати. Зрозуміло, що про якість питної води вже не йдеться. До того ж вода з крана й до повномасштабної війни в селищах Наддніпрянське та Інженерне була технічною. Жителі розповідають, що для пиття її вживати страшно. Для цих цілей давно користуються покупною водою. А зараз в населені пункти завозиться безкоштовна бутильована вода, зокрема, неодноразово таку гуманітарну допомогу сюди доставляли волонтери «Міста Сили». Почувши, що представники нашої команди привезли системи, які очищують воду, мешканці пожвавішали: невже тепер і воду з крану можна буде пити?

Розповідаємо про суть пристроїв, які видаємо в якості гуманітарної допомоги.

Фільтруючи системи призначені для дезінфекції води з крану, колодязів, свердловин і т.д. При цьому  хімічний склад води не змінюється. Зате якщо, приміром, взяти воду дощову або просто з річки Дніпро, і пропустити її через даний фільтр, знищуються мікроби й бактерії. Після цього воду краще прокип’ятити і вуаля – тепер вона безпечна для пиття чи приготування їжі. Про те, як користуватися фільтром, йдеться у детальній інструкції, яка входить у комплект. Приємний бонус до кожного набору – ліхтарик на сонячній батареї та засоби особистої гігієни (зубні пасти та щітки, мило).

Історія співпраці ГО «Місто Сили з Medicine in action бере свій початок з літа 2023 року. Після масштабного затоплення частини Херсонщини через підрив Каховської ГЕС така допомога для жителів стала життєво важливою. Нагадаємо, багато людей, особливо в прибережних зонах опинилися без питної води. Якість води в крані через катастрофу на ГЕС протягом кількох місяців теж залишалася сумнівною. Її необхідно було очищувати, адже питної води, яка завозилася, просто не вистачало. Сотні фільтрів для води волонтери «Міста Сили» видали мешканцям у Херсоні. Крім того, ми доставляли таку гуманітарну допомогу в сільську місцевість правобережної частини Херсонщини. 

Фільтруючі системи також отримала низка дитячих садочків у Миколаївській області. Здоров’я дітей дуже важливе. Практично всюди, де відбувалися гуманітарні місії з видачі фільтрів, наші волонтери проводили майстерклас. Розповідали й показували, як користуватися даними пристроями.

У період затоплення через підрив Каховської ГЕС фільтруючі системи дуже виручили чималу частину населення українського півдня. Потреба в такій підтримці в окремих населених пунктах не спадає й зараз.

-Ми такі фільтри відправляли в різні регіони, де були території пошкоджені бомбардуваннями, не було світла, води (Луганський, Донецький напрямки). Потім сталася ситуація на Херсонщині недобра. У нас були в наявності фільтри і ми їх одразу ж відправили, через «Місто Сили». Фактично одразу побачили на офіційних ресурсах ГО фотозвіти про видачу фільтрів людям і що ними вже користуються. Хочу сказати, що для нас дуже важлива саме така співпраця. Це довіра, яка викликає бажання надавати підтримку й надалі, – розповіла засновниця Благодійного фонду «Медицина в дії» Наталія Круцько.

Зазначені фільтруючі системи є власною розробкою Global Medic. Це один із найбільших благодійних фондів Канади із 20-річним бекграундом.

Ці фільтри відправляють у місця, де виникають стихійні лиха, де немає питної води. Зокрема, вони виручали населення в Ливія, Туреччині (коли там був землетрус). Із Global Medical український благодійний фонд «Медицина в дії» співпрацює з від початку повномасштабного вторгнення.

Команда ГО «Місто Сили» висловлює подяку нашим партнерам для гуманітарну допомогу:        

-Medicine in action

– Global Medic,

а також Гуманітарній новій пошті – за оперативну та безкоштовну доставку вкрай необхідного вантажу.

Сильні, бо разом! Працюємо для людей!

Прокрутка до верху