Громадська організація Місто Сили, NGO MISTO SYLY, NGO The City of Power

Олександр Сперчун

волонтер Олександр Сперчун

Через повномасштабне вторгнення у лютому 2022-го року Міністерство юстиції України відключило Херсон від усіх нотаріальних реєстрів. Тож місцевому нотаріату довелося стати на паузу. Нотаріус Олександр Сперчун, як заступник очільника ГО «Місто Сили» і просто відповідальна людина, одразу ж переключився на підтримку городян.

Пряма мова від Олександра:

Коли на собі відчуваєш дефіцит всього, магазини зачиняються, розумієш, що треба щось робити. Ми почали знаходити запаси і їх викуповувати, за власні кошти. Передавали тим, хто потребував, пріоритет – люди похилого віку. Наприклад, у моєму будинку 80% жителів були пенсіонери, яким потрібна була допомога. Підключили особисті знайомства  – склади, бази, магазини. Так все й почалося

Це переросло в масштабну підтримку людей в окупації, завдяки ресурсам, які надавали партнери ГО «Місто сили». В захопленому Херсоні Олександр Сперчун залишався  до кінця вересня 2022 року. Виїхав через небезпеку для життя, коли почався  тиск, в тому числі на нотаріусів. Увесь цей час Олександр консультував населення, допомагав оформлювати заяви на евакуацію дітей з окупованої території.

Олександр Сперчун залучає гуманітарну допомогу, співпрацюючи з ключовими партнерами організації та відповідає за цифрову трансформацію в організації.

Прокрутка до верху