Громадська організація Місто Сили, NGO MISTO SYLY, NGO The City of Power

Липень 2023

Липень 2023

У липні ми провжили проєкт з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС і очистили 17 660 кубічних метрів екологічно забруднених стічних вод, 2 274 тонни незабрудненої річкової води, 365,91 тонни твердого бруду. Охопили 1 252 об’єктів, серед яких вуличні простори, площі, бомбосховища, укриття, об’єкти соціальної, критичної та житлової інфраструктури. Загалом за період з 01.07.23 по 31.07.23 позитивний вплив нашої співпраці з LHI охопив 10 544 жителів, постраждалих від затоплення територій. 

Також цього місяця ми залучили масштабну техніку для прибирання та вивезення сміття, яке накопичилося на вулицях міста через затоплення. Також ми придбали потужний генератор холодного туману для обробки приміщень, які постраждали від «великої води».

Звісно, ми зіштовхнулися з труднощами: специфіка експлуатації важкої техніки, подорожчання її експлуатації, координація мобільних бригад у разі обстрілів.

За підтримки Lifting Hands International, ГО «CJI «ОЛЕШШЯ», SBP та Team Rubicon за підтримки Ukraine FSL Cluster ми підготували практичний посібник щодо всіх процедур очищення будівель після затоплення.

Окрім реалізації проекту дострокового відновлення територій, цього місяця ми зосередилися на інституційному розвитку нашої громадської ініціативи. Зокрема, двоє представників нашої Організації були включені до складу Координаційного центру підтримки цивільного населення при Херсонській обласній військовій адміністрації та Херсонського обласного гуманітарного штабу при ХОВА. Також спільно з HOVA ми розпочали роботу над створенням представницької групи для роботи з донорами та інвесторами, зацікавленими у реалізації гуманітарних чи комерційних проектів.

Ми розробили та затвердили дві додаткові політики: політику діяльності організації під час співпраці з фінансовими донорами та політику боротьби з шахрайством, корупцією та хабарництвом. Таким чином, сьогодні ми врегулювали такі політики:

  • Кодекс поведінки волонтера організації;
  • Політика безпеки організації;
  • політика щодо конфлікту інтересів;
  • Політика протидії та запобігання сексуальній експлуатації та насильству;
  • Політика діяльності організації під час співпраці з донорами;
  • Політика боротьби з шахрайством, корупцією та хабарництвом.

Разом з нашими місцевими партнерами ГО «CJI «ОЛЕШШЯ» ми провели декілька мозкових штурмів щодо розробки стратегії посилення громадянської взаємодії та координації, напрацювання спільного плану заходів у цьому напрямку.

 

 

Гуманітарна
допомога

Загалом у секторі розподілу гуманітарної допомоги ми надали допомогу майже 34 000 бенефіціарів у 219 пунктах – від продуктів харчування до професійного обладнання для ліквідації наслідків повеней, дезінфекції та медичних установ. Географія діяльності охопила Херсон, Запоріжжя, Миколаїв, Комишани, Зимівник, Високопілля, Антонівку, Зеленівку, Текстильний, Олександрівку, Софіївку, Нововоронцовку, Дніпровське, Інженерне, Садове, Придніпровське, Мирне, Снігурівку, Приозерне, Томину Балку та інші населені пункти, зокрема, ті, які  перебувають під постійними обстрілами.

Прокрутка до верху